Your Cart
Ruim keuze uit  Katoenen mondkapjes
100+ positieve reviews
KN95 / FFP2 / Wegwerp Mondkapjes op voorraad
Vanaf 25 mei rekenen we tijdelijk geen 21% BTW op mondkapjes

Vanaf 25 mei tijdelijk geen 21% btw op mondkapjes

Vanaf 25 mei rekenen we tijdelijk geen 21% BTW op mondkapjes

Goed nieuws voor u als klant want vanaf 25 mei rekenen we geen 21% btw meer over de verkoop van mondkapjes en mondmaskers van alle types.

Omdat het vanaf 1 juni verplicht is om een mondkapje te dragen in het OV en de sociale norm waarschijnlijk verder strekt dan het openbare vervoer, heeft de Nederlandse overheid besloten geen 21 procent btw meer te rekenen over de verkoop van mondkapjes.

Dienstregeling openbaar vervoer

Vanaf 1 juni wordt de de dienstregeling van het openbaar vervoer weer teruggeschoefd naar het niveau van voor de uitbraak van het Corona virus in Nederland. De treinen, bussen en trams zullen weer vol raken en er wordt vanuit gegaan dat de sociale norm van 1,5 meter afstand niet mogelijk is. Dit is dan ook meteen de reden tot het besluit van de overheid om mondkapjes goedkoper aan te bieden.

Quote van staatssecretaris Hans Vijlbrief van het ministerie van financiën

We vragen van de samenleving om vanaf juni in het openbaar vervoer een niet-medisch mondkapje te gaan dragen. Veel mensen maken zelf al hele creatieve mondkapjes, maar de meesten zullen ze waarschijnlijk kopen in een winkel in de buurt

Quote van premier Mark Rutte

De mondkapjes die nodig zijn voor het ov kunnen mensen zelf maken dan wel kopen. We zullen alle informatie daarover beschikbaar stellen. De verwachting is niet dat die kosten nou echt prohibitief zijn.

Volgens Rutte kunnen mensen dus zelf mondkapjes maken of mondkapjes kopen. Heb je geen geen zin of tijd om zelf mondkapjes te maken dan zijn de katoenen waterafstotende mondkapjes van Hygiëne24 wellicht interessant voor jou. Belangrijk om te weten is dat de katoenen mondkapjes niet vrijgesteld zijn van 21% btw. Het nultarief geldt namelijk alleen voor kant-en-klare mondkapjes, de overheidskorting is niet van toepassing op materialen zoals katoen waar zelfgemaakte mondkapjes mee gemaakt zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Verzenden

Vanaf 30 Euro

14 Dagen Retourneren

Geld terug garantie

Kwaliteit Hygiëne Artikelen

Hoge kwaliteit

Veilig & Vertrouwd Betalen

iDeal / MasterCard / Visa / Maestro