Your Cart
Ruim keuze uit  Katoenen mondkapjes
100+ positieve reviews
KN95 / FFP2 / Wegwerp Mondkapjes op voorraad

Geen btw op mondkapjes vanaf 25 mei

Dit staat in een brief die staatssecretaris Vijlbrief van Financiën woensdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Aanleiding van de maatregel is dat het per 1 juni verplicht wordt een niet-medisch mondkapje te dragen in het OV. 

Vanaf 25 mei tot in ieder geval 1 september hoeft er geen btw op mondkapjes meer te worden betaald. Dit geldt voor alle typen mondkapjes (zowel medisch als niet-medisch) en voor alle verkopen. Mondkapjes vallen nu nog onder het normale btw-tarief van 21%. Het nultarief geldt alleen voor kant en klare mondkapjes, dus niet op materialen zoals stoffen en elastieken die worden gebruikt om mondkapjes te maken.

Nultarief op de binnenlandse verkoop, komt op neer dat alle verkopen van mondkapjes met nul procent btw al zijn. De belastingdienst heeft over “…geen btw voor mondkapjes die in Nederland worden verkocht”.

Wat betekent dit voor de Ondernemers: Ondernemers die btw hebben betaald voor de mondkapjes behouden nog het recht van aftrek. Namelijk er wordt nultarief toegepast op de verkoop van mondkapjes. Bij een vrijstelling van btw op een product heeft de ondernemer geen recht meer op btw aftrek. Voor de ondernemers die mondkapjes invoeren verandert niets, zij dienen invoerrechten en btw te betalen bij de invoer tenzij er hiervoor een vrijstelling is verleend door de douane belastingdienst.

Werkgevers mogen mondkapjes onbelast vergoeden

De werkgever mag de kosten van mondkapjes onbelast vergoeden of verstrekken aan uw werknemers (gerichte vrijstelling). Deze kosten horen tot de werkelijke kosten van het openbaar vervoer, omdat werknemers niet zonder mondkapje met het openbaar vervoer mogen reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Verzenden

Vanaf 30 Euro

14 Dagen Retourneren

Geld terug garantie

Kwaliteit Hygiëne Artikelen

Hoge kwaliteit

Veilig & Vertrouwd Betalen

iDeal / MasterCard / Visa / Maestro